"bukmacherka"

Moderator: Developer

shimmoslav

"bukmacherka"

Post autor: shimmoslav »

Hej, co powiecie na małą zabawę? Wzorem pewnego żużlowego "jutubera", może pobawimy się w typowanie końcowych wyników tabel lig żużlowych? Jak ktoś wytupuje idealnie to będzie mógł chwalić się przed znajomymi, że jest "żużlowym Nostradamusem" :D Proponuję wpisywać typy i krótkie uzasadnienie.

Żeby nie było to ja zacznę:

1. Speedway Ekstraliga:
1 - Lublin - Zmarzlik, Kubera, Holder, Lindgren i oczywiście Przyjemski (jestem z Bdg, wiem o czym piszę ;) )
2 - Wrocław - Woffinden, Janowski, Bewley i Łaguta, muszą ugrać przynajmniej drugie miejsce
3 - Częstochowa - myślę, że z nowym trenerem Madsen, Mikkelsen, Drabik i Woryna dadzą radę
4 - Gorzów - Woźniak, Vaculik i Thomsen pokażą na co ich stać
5 - Leszno - zwykła sympatia
6 - Toruń - Sajfutdinow 15 pkt przynajmniej w każdym meczu ;) (oby wrócił do Polonii jak wejdziemy za 2 lata do 1 Ekstraligi :D )
7 - Grudziądz - bo niżej być nie może :lol:
8 - Zielona Góra - jeszcze nie przebolałem porażki w zeszłym sezonie :D

2. Speedway Ekstraliga:
1 - Ostrów - Holder, Czugunov, Jakobsen i Musielak muszą to dowieźć, Szostak też raczej nastuka punktów
2 - Bydgoszcz - chyba głównie sentyment, ale Buczkowski, Huckenbeck i Lyager w dobrych warunkach dadzą radę (będzie pewnie jak zwykle, w zasadniczej zajebiście, a w PO kontuzje albo tragiczne ustawienia motocykli, ale nadzieja umiera ostatnia ;) )
3 - Krosno - Milik, Krakowiak, Bergé (szkoda, że Polonia z niego zrezygnowała :cry: ), Seifert-Salk (gdyby nie sentyment to dałbym ich oczko wyżej :P )
4 - Rybnik - Kurtz, Tungate, Walasek i Jamróg pojadą swoje
5 - Rzeszów - Pedersen będzie wyciągał, a Nowak i Kildemand pomogą
6 - Poznań - Łoktajew, Jepsen Jensen i Nielsen odpalą, Szlauderbach też nie jest najgorszy
7 - Gdańsk - bo nie lubię Łodzi :lol:
8 - Łodź - niby nie najgorszy skład, ale coś im żużel niespecjalnie idzie

Krajowa Liga Żużlowa:
1 - Gniezno - Masters, Fajfer i Gomólski
2 - Tarnów - Bellego, Jeleniewski i Cyfer to mocni zawodnicy na tę klasę
3 - Piła - głównie sentyment, ale Trofimow, Ellis i Knudsen powinni ich wyciągnąć
4 - Opole - Miesiąc i Breum
5 - Landshut - stracilio Bloedorn'a, ale zostaje Nilsson i dołącza Lindbäck
6 - Daugavpils - Michaiłow, Bach i Worrall (chociaż darzę ich sympatią, to raczej nie wyciągną zespołu wyżej)
7 - Kraków - nie znam składu i nie wiem, czy rzeczywiście wystartują (chociaż słyszałem, że tak)
Awatar użytkownika
Pajączek_SCM
Site Admin

Re: "bukmacherka"

Post autor: Pajączek_SCM »

pomysł zacny ale pewnie każdy zobaczy tego posta dopiero jak wydzie nowa wersja :)
shimmoslav

mamy czas ;) zamiast narzekać na brak ruchu na forum, postanowiłem czegoś spróbować :D
Awatar użytkownika
Pajączek_SCM
Site Admin

Post autor: Pajączek_SCM »

doceniamy :)
shimmoslav

Pierwsze dwa miejsca w obu Ekstraligach i pierwsze cztery w KLŻ miejsca wytypowałem poprawnie :D chyba zostanę analitykiem 8-)
ODPOWIEDZ